KotiUutisetAMD: n uusin Ryzen on congatecin COM Express Type 6 -kortilla

AMD: n uusin Ryzen on congatecin COM Express Type 6 -kortilla

Ryzen Embedded V2000 -prosessori on conga-TCV2: n ydin. Congatecin mukaan se kaksinkertaistaa suorituskyvyn W: tä kohti ja siinä on kaksi kertaa niin paljon CPU-ytimiä kuin aikaisemmissa COM Express -levyissä, mutta Type 6 -muoto on 76% kokoinen, mutta 100% pin-yhteensopiva aiempien muotokertoimien kanssa.

SoC integroi AMD Radeon -grafiikan jopa 7 näytönohjaimella. laskea yksiköt. Suoritinten 7 nm: n Zen 2 -ytimet lisäävät suorituskykyä wattia kohti, ja arkkitehtuurin optimointi lisää myös arviolta 15% enemmän ohjeita kelloa kohti, kertoo yritys.

Suorittimissa on jopa kahdeksan ydintä ja 16 säiettä yhdessä BGA: ssa, ja ne on suunniteltu reuna-analytiikan digitalisointiin ja rinnakkaiskäsittelyyn, osa yrityksen tunnistamasta reunasta -laskennasta. Niitä voidaan käyttää myös työmäärän tasapainottamiseen ja yhdistämiseen virtuaalikoneilla, jotka perustuvat yrityksen RTS-reaaliaikaisiin hypervisor-toteutuksiin. Ne on tarkoitettu myös sulautettuihin sovelluksiin, kuten teollisiin pakettitietokoneisiin ja ohuisiin asiakkaisiin, tavanomaisiin sulautettuihin tietojenkäsittelyjärjestelmiin sekä älykkääseen robotiikkaan, sähköiseen liikkuvuuteen ja itsenäisiin ajoneuvoihin, joissa syvää oppimista käytetään tilannetietoisuuteen.


Ryzen Embedded V2748- ja V2718 -prosessoreihin perustuvien COM: ien 8-16 säiettä mahdollistavat sulautettujen järjestelmien suunnittelun reunalla suorittamaan kaksinkertaisen määrän tehtäviä tietyillä TDP-alueilla, kertoi congatecin tuotehallintajohtaja Martin Danzer. (Kahdessa muussa moduulissa on 6-12 säiettä ydintä kohden.) Hän lisäsi, että integroitu grafiikkasuorituskyky tarjoaa 3D-grafiikan laadun jopa neljässä itsenäisessä 4k60-näytössä.

Neljällä levyllä (perustuvat AMD: n Ryzen Embedded V2748, V2718, V2546 ja V2516 -prosessoreihin) on TDP-luokat, jotka vaihtelevat välillä 54W-10W virrankulutusta varten. COM: t toimivat 1,7-3 GHz: n välillä mallista riippuen.

Moduuleissa on 4 Mt L2-välimuisti, 8 Mt L3-välimuisti ja jopa 32 Gt: n energiatehokas ja nopea kaksikanavainen 64-bittinen DDR4-muisti, jopa 3200 Mt / s, ja ECC-tuki tietoturvaan. Ne sisältävät myös integroidun AMD Radeon -grafiikan, jossa on jopa seitsemän laskentayksikköä korkean suorituskyvyn grafiikan laskemista varten.

COM tukee jopa neljää itsenäistä näyttöä, joissa on jopa 4k60 UHD -resoluutio, kolmen DisplayPort 1.4 / HDMI 2.1: n ja yhden LVDS / eDP: n kautta. Muita liitäntöjä ovat PEG 3.0, PCIe Gen 3 -kaistat, USB 3.1 Gen 2, USB 2.0, jopa kaksi SATA Gen 3 -porttia, yksi Gbit Ethernet, kahdeksan GPOI-liitäntää, SPI, LPC ja kaksi vanhaa UART-liitäntää.

Tuettuja hypervisoreja ja käyttöjärjestelmiä ovat RTS Hypervisor, Microsoft Windows 10, Linux / Yocto, Android Q ja Wind River VxWorks. Turvallisuuden kannalta kriittisissä sovelluksissa integroitu AMD Secure -suoritin auttaa laitteistokiihdytetyssä salauksessa ja RSA: n, SHA: n ja AES: n salauksen purkamisessa, neuvoo yritystä. Mukana on myös TPM-tuki.