KotiUutisetSponsoroitu sisältö: Kuinka automaatiotekniikka tekee rakennuksista älykkäämpiä ja turvallisempia

Sponsoroitu sisältö: Kuinka automaatiotekniikka tekee rakennuksista älykkäämpiä ja turvallisempia

Mutta matkustajat, joiden lämpötila on yli 38 ° C, saattavat olla perehtyneitä sinne tänä kesänä käyttöön otettuun uuteen lämpösuojaustekniikkaan. Tämä johtuu siitä, että lentoaseman virkamiehet neuvoo kaikkia, joilla on kuumetta, olemaan lentämättä.

Vaikka LAX: n alkuperäinen seulontaohjelma on vapaaehtoinen, se voi olla ennakoivampi pyrkimys ennakoida aktiivisemmin yksilöitä, joilla voi olla kuumetta päästäessään julkisiin tiloihin ja toimistorakennuksiin. Tervetuloa uuteen normaaliin. COVID-19-pandemian jälkeen rakennussuunnittelijat ja -päälliköt ottavat käyttöön tekniikkaa rakennusten turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. Älykäs rakennustekniikka kävijöiden seulonnasta kysynnän hallittuun ilmanvaihtoon auttaa suojelemaan yhä terveellisempää yleisöä.

Lämpökuvaus suuritehoiseen seulontaan

Suurin haaste talonjohtajille on nykyään se, kuinka suojella kansanterveyttä siten, että ihmiset ovat mukavia lähestyä ja olla rakennuksen sisällä.

Kuvassa 1 esitetty lämpökuvaus on yksi työkaluista, joita talonhoitajat käyttävät yleisen turvallisuuden lisäämiseksi vilkkaan liikenteen alueilla. Kädessä pidettävät ja läpikäytävät järjestelmät - ulkonäöltään samanlaiset kuin metallinilmaisimet - suorittavat nopeasti kosketuksettomat lämpötilatarkastukset kuumeisten henkilöiden seulomiseksi.

Sponsored Content: How automation technology is making buildings smarter and safer

Kuva 1: Esimerkki lämpökuvantamisesta

Lämpöseulonnan avulla talonpäälliköt voivat valvoa rakennukseen tulevia ihmisiä ja varmistaa, että heidän on turvallista päästää heitä sisään. Lämpökameroiden infrapunaenergia-anturit automatisoivat suurten ryhmien seulonnan ja tekevät prosessista saumattoman ja skaalautuvan.

Yksi lämpökuvausjärjestelmien haasteista on, että ne eivät ole historiallisesti olleet osa rakennuksen alkuperäistä suunnittelua tai turvajärjestelmää. Lämpöjärjestelmät voidaan kuitenkin helposti asentaa olemassa olevaan rakennukseen tai sisällyttää uusiin rakennussuunnitelmiin. Kummassakin tapauksessa lämpökuvausantureiden on oltava kevyitä ja pienikokoisia, ja samalla niiden on tarjottava korkea suorituskyky pienellä virrankulutuksella.

Teknologian käyttö kontaktittoman pääsyn helpottamiseksi

Kosketukseton pääsy huoneisiin, hisseihin ja muihin vilkkaan liikenteen alueisiin (kuten kuvassa 2 on esitetty) on toinen tapa, jolla rakennusautomaatio voi suojata rakennuksen käyttäjien terveyttä. Yksi älykkäiden rakennussuunnittelijoiden haasteista on löytää tapoja vähentää ihmisten tarvetta koskettaa jaettuja pintoja, kuten ovenkahvat ja hissipainikkeet.

Kuva 2: Esimerkki kontaktittomasta pääsyjärjestelmästä

Läheisyystunnistustekniikka on yksi esimerkki siitä, miten automaatio auttaa tekemään rakennuksista turvallisempia ihmisten liikkumiselle noudattaen sosiaalisen etäisyyden suuntaviivoja. Jotkut älykkäät hissit esimerkiksi käyttävät millimetri-aaltotekniikkaa (mmWave) helpottaakseen kontaktittomia pääsyjä.

Kaupalliset mmWave-anturit käyttävät lyhytaaltotutkaa 30–300 GHz: n spektrissä havaitsemaan sekä esineiden että ihmisten alueen, nopeuden ja kulman. Tämä tekniikka soveltuu hyvin automaattiseen käyttöön.

Anturit, jotka havaitsevat hissin ovien avaamisen vai sulkemisen, edellyttävät integroituja järjestelmiä, joissa yhdistyvät tietokoneen näkemys koneoppimiseen lähes reaaliaikaisen päätöksenteon helpottamiseksi. Tunnistamisen vivahteet voivat sisältää hissin ovien avaamisen henkilön kulman ja nopeuden perusteella, mikä osoittaa hänen aikomuksensa tulla sisään. Päästyään hissin sisään matkustajat voivat käyttää äänikomentoja, älypuhelinta tai läheisyyspainikkeita opastamaan hissille, missä kerroksessa pysähtyä, mikä tekee koko kokemuksesta handsfree-toiminnon.

Tekoälyn nopea käyttöönotto älykkäisiin rakennussovelluksiin on myös näköpiirissä, mukaan lukien puhepohjainen ja kasvojentunnistustekniikka. Yhdessä nämä edistysaskeleet antavat yksilöille mahdollisuuden liikkua rakennuksissa helpommin ilman vähemmän fyysistä kosketusta.

Anturien käyttö läsnäolon hallintaa varten

Toinen sovellus, jossa mmWave-anturit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi, on käyttöasteen seuranta, joka sisältää sekä ihmisten laskemisen että heidän liikkumisensa seurannan rakennuksen sisällä. Kuvassa 3 on esimerkki kamerasta, jota voidaan käyttää tähän sovellukseen.

Kuva 3: Esimerkki rakennuksen kulkujärjestelmästä, joka suorittaa kohteen havaitsemisen

Koska mmWave käyttää suurtaajuisia radiosignaaleja, se voi selviytyä monista erilaisista ympäristöhaasteista, liikaa auringonvalosta hämärässä. Se voi myös "nähdä" kipsilevyn ja muiden tavanomaisten materiaalien läpi. Integroimalla mmWave järjestelmiin, joissa on koneoppimiskyky, on mahdollista laskea ja seurata useita ihmisiä samanaikaisesti. Tämä ominaisuus voi olla hyödyllinen rajoitetun kapasiteetin omaavien rakennusten tai huoneiden pääsyn valvonnassa.

Anturisolmut, jotka on sijoitettu rakennuksen eri kohtiin, mahdollistavat jokaisen tarttuvia oireita osoittavan paikan seuraamisen, jolloin rakennuksen johtajat voivat puhdistaa tietyt paikat ja helpottaa kontaktien jäljittämistä.

Avain yhteydenpitoon rakennusten sisällä on verkko, joka integroi anturit, joilla on erittäin pieni virrankulutus, nopea ja luotettava liitettävyys ja kyky käsitellä tietoja reunalla.

LVI-automaatio

Automatisoidut lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät (HVAC) ovat toinen työkalu, joka voi auttaa varmistamaan sisäterveyden ja -turvallisuuden. Kuvan 4 mukaiset älykkäät LVI-järjestelmät voittavat manuaaliseen ohjaukseen ja valvontaan liittyvät haasteet. Automatisoidut järjestelmät, joissa on esineiden Internet-yhteys, pystyvät hallitsemaan kaikkea lämpötilan ja kosteuden tasosta säätimen säätöön ja raitisilmankiertoon.

LVI-automaatio voi parantaa rakennuksen energiatehokkuutta sekä matkustajien turvallisuutta ja mukavuutta. American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineersin raportin mukaan rakennusten turvallisuutta on mahdollista parantaa parantamalla raikkaan ilman integraatiota, minimoimalla vanhentuneen ilman kiertoa ja suodattamalla keski-ilma. Kuvassa 4 on esimerkki

Äärimmäisen pienitehoiset langattomat ympäristöanturit ovat välttämättömiä älykkäille talonhallintajärjestelmille. Älykkäät rakennusjärjestelmät luottavat turvallisiin, pienitehoisiin, monikaista-anturiverkkoihin. Yksi esimerkki älykkäästä LVI-sovelluksesta käyttää SimpleLink ™ -mikrokontrollerialustaa ilmanlaatuanturien ja langallisten vaimentimien verkon hallintaan. Järjestelmä muodostaa yhteyden Ethernet-yhteensopivaan LVI-järjestelmäohjaimeen ja sitten pilveen.

Kuva 4: Esimerkkejä siitä, miten LVI-järjestelmä yhdistetyssä rakennuksessa

Johtopäätös

Yhä enemmän huomiota terveyteen ja turvallisuuteen tarkoittaa, että älykkäästä talotekniikasta tulee yhä tärkeämpi osa sekä jälkiasennuksessa että uudisrakentamisessa. Olemassa olevat rakennukset voidaan jälkiasentaa langattomilla antureilla ja reunankäsittelyjärjestelmillä. Sekä vanhat että uudet rakennukset voivat hyötyä integroiduista verkoista, jotka automatisoivat kaiken kävijöiden seulonnasta LVI-järjestelmiin.

Älykkäät rakennusverkot heijastavat viime kädessä konenäköantureiden, virranhallintajärjestelmien ja sulautettujen käsittelyominaisuuksien lähentymistä. Kun puhumme integraatiosta, se ei tarkoita kaiken sijoittamista yhteen järjestelmään. Integraatio on älykkäämpiä, älykkäämpiä verkkoja.

Lisätietoja rakennusautomaatiotekniikasta.

Apoorva Awasthy, Texas Instruments